Kappaleita joihin palaan

Meillä kaikilla on varmasti sellaisia biisejä, joita palaa kuuntelemaan tai laulamaan aina säännöllisin väliajoin. Kertooko ne meidän musiikkimausta vai sisäisestä maailmasta – en tiedä, mutta tässä omia ”näihin palaan”-kappaleitani! Jännä juttu on se, että en sanoisi näiden määrittelevän sitä mitä yleensä kuuntelen, mutta jokin näissä on kolahtanut.

Windmills Of Your Mind – Rigmor Gustafsson. Kuulin tämän livenä joskus vuonna 2008 tai 2009, ja sen jälkeen blokkasin pianosovituksen ja olen itsekin laulanut tätä. Hypnoottinen melodia ja rytminen säestys luovat kivan kombon.

Highway One ja Waiting For Dawn – Sinne Eeg. Kuten huomaa, minulla oli joskus aika jolloin pohjoismaalaiset nais(jazz)laulajat olivat suursuosikkeja. Sinneltä nämä kaksi ovat jääneet sellaisiksi, joihin palaan vähintään pari kertaa vuodessa. Saan heti sen ikävöimisen tunteen iholle, joka oli päällä asuessani Tanskassa 2010-2011.

Asfaltin pinta – Egotrippi. Maksimaalinen haikeus ja itsesyytös yhdistettynä pehmeään laulutapaan ja stemmoihin – meikäläinen on ihan myyty. Kuuntelen Egotrippiä ja Knipiä muutenkin aika paljon.

Minä Toivon – Jonna Tervomaa. Mulle tämä kappale edustaa suoranaista neroutta. Niin monet vahvat mielikuvat tekstissä ja kyyneleet joka kerta ”ensiaskelten vapinaa” -kohdassa. En kuuntele Tervomaata muuten ollenkaan jostain syystä, mutta tämä biisi on mulle tosi tärkeä.

Kiestinki – Paula Vesala & Pekka Kuusisto. Tämä koko levy on aivan mahtava. Olen soittanut muutamia levyn biisejä itsekin, ja tämän doorinen fiilis yhdistettynä tunteikkaaseen tekstiin luo ihan maagisen fiiliksen.

River – Joni Mitchell. Kyllähän kaikilla varmaan joskus on fiilis, että huvittaisi hetkeksi päästä pois omasta elämästä. Tämän biisin avulla se onnistuu.

Rosanna – Toto. Vitsi mä olen fiilistellyt tätä biisiä ja muutenkin Totoa viime aikoina. Lauloin tähän stemmoja yhdellä keikalla n. puoli vuotta sitten, ja sen jälkeen on ollut pakko palata tähän aika ajoin.

I Was Brought To My Senses – Sting. Ja koko tuo Mercury Falling ja Ten Summoner’s Tales-levyt. Joskus kuuntelin niitä päivittäin, nykyään palaan muutamiin lemppareihin.

Lately – Stevie Wonder. Wonderin musa kolahtaa kyllä täysillä. Kuuntelin juuri remppatouhuissa varmaan koko tuotannon läpi, pelkkiä hittejä toisensa perään! Niin monta suosikkia, että on vaikeaa valita.

Old Country ja The Masquerade Is Over – Nancy Wilson. Koko tuo levy Cannonball Adderlyn kanssa on mulle tärkeä. Tutustuin siihen jo joskus ala-asteikäisenä ja nykyään osaan ulkoa varmaan kaikki pienimmätkin vivahteet lauluista.

Nämä tuli ihan ekana mieleen, mutta varmasti jos hetken miettisi lisää näitä keksisi lisää. Onko muilla biisejä joihin on pakko palata aika ajoin? 🙂

Elina

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: