Bio

LAPSUUS

Olen kotoisin Hämeenlinnasta, ja kotikaupungistani sain erinomaisen alkusysäyksen musiikkiuralleni. Lapsuus- ja nuoruusvuodet kuluivat laulu-, kitara-, piano-, teoria-, kuoro- ja bänditunneilla Hämeenlinnan Sibelius-Opistossa, Ismo Savimäen kuorossa sekä autotallibändeissä. Lukioon mennessä sain jo keikkailla oman kaupungin rajojen ulkopuolella eri yhtyeissä.

AMMATTIOPINNOT

Lukion jälkeen pääsin Sibelius-Akatemialle 2008 opiskelemaan musiikkikasvatusta pääinstrumenttinani pop-&jazzlaulu. Etenkin Aija Puurtisella lauluopettajana ja mentorina on ollut suuri positiivinen vaikutus minuun. Opiskelin vaihto-oppilaana The Royal Academy Of Music Århusissa 2010-20211 rytmistä laulua. Valmistuin muusikoksi Helsingin Pop & Jazz Konservatoriolta 2013 ja musiikin maisteriksi SibA:lta 2015 erikoistuen pop&jazz-laulupedagogiikkaan.

Suurimman oppini muusikkoudesta ja laulamisesta olen oppinut tuhansien keikkojen ja laulamisen parissa vietettyjen tuntien kautta sekä pääsemällä soittamaan itseäni parempien soittajien kanssa. Mielestäni muusikkous on taito, jota oppii ennenkaikkea tekemällä ja kokemalla. Minua on vetänyt puoleensa jo pienestä lapsesta asti musiikkialassa etenkin esiintyminen ja sen maagisuus. Mitä ilmaisu ja vuorovaikutus itseasiassa ovat? Kuinka opettaa sitä eteenpäin tuleville muusikoille? Jos olen itse esiintymisen jälkeen artistina ihan vereslihalla, niin välittyykö se yleisöön? Miksi joskus joistakin esiintymisistä tulee kylmiä väreitä? Näitä mieleni sisällä olleita asioita tutkin myös tohtoriopinnoissani Sibelius-Akatemialla.

ESIINTYJÄ

Esiintyjänä toimin sekä originaalimusiikin parissa sekä freelancerlaulajana eri yhtyeiden solistina. Kokoonpanoistani löytyy lisätietoa ”esiintyjä”-alalehdeltä. Olen keikkaillut koko elämäni, mutta oman yritykseni perustin vuonna 2008 ja viimeistään siitä lähtien toimintani on ollut ammattimaista. Tällä hetkellä sävellän Einoa-yhtyeelleni kappaleita Eino Leinon teksteihin Taike:n apurahalla, ja julkaisemme musiikkia alkuvuodesta v. 2021. Myös Megasakki-lastenmusiikkiorkesteri työstää ensimmäistä albumiaan, ja olemme julkaisseet singlejä syksyn 2021 aikana. Albumi julkaistaan helmikuussa 2022.

Ammennan musiikkiini vaikutteita rytmimusiikin perinteistä ja urani alkuvaiheessa julkaisin omalla nimelläni vintagepoppia. Osallistuin Uuden Musiikin Kilpailuun 2013 tekemälläni kappaleellani He’s Not My Man, ja pääsin kuuden parhaan joukkoon. Kappaleen tuottivat Tuomo Prättälä ja Tommi Vainikainen. Vuonna 2014 Groovy Records julkaisi ”New Name”-albumini. Singleihin ”Jealousy”, ”He’s Not My Man” ja ”Poser” julkaistiin musiikkivideot vuosien 2013-2014 aikana. Esiinnyimme 6-henkisen yhtyeeni kanssa mm. blues- ja jazzfestivaaleilla sekä Bluesministeri Live-ohjelmassa.

Olen päässyt kehittämään itseäni sekä laulajana että esiintyjänä työskentelemällä ja keikkailemalla monien erilaisten yhtyiden kanssa. Local Voices -yhtyeemme teki vuosina 2013-2015 residenssi-tuotannon Verkatehtaan kanssa, ja toteutimme kuusi isoa konserttikokonaisuutta eri teemoilla. Julkaisimme originaalimusiikkia sisältävän ”Runot”-albumin 2015. Lauluyhtye- ja stemmatyöskentelyä olen päässyt kehittämään the3ees-yhtyeen kanssa mm. joulukonserttikiertueilla, Musta Lammas-kuoron kanssa sekä We Love Vocals-taustalauluyhtyeen kanssa.

Ammattimuusikkona olen pystynyt elättämään itseni Sense-yhtyeen keikkailun myötä. Perustimme vuonna 2009 vanhaan rytmimusiikkiin erikoistuneen cover-yhtyeen Sensen, joka on sittemmin esiintynyt mm. eri puoleiden tilaisuuksissa, kansanedustajien juhlissa, presidenteille, Shanghaissa Itsenäisyyspäivän vastaanotolla, laivoilla ja ravintoloissa, Tukholmassa opiskelijajuhlissa sekä sadoissa yksityistilaisuuksissa. Perustin Elina Arlin Trio: Suomesta-yhtyeen 2017, ja julkaisimme 2017 ja 2018 studiolivevideot ”Muistatko Monrepos’n” ja ”Lumi teki enkelin eteiseen” sekä teimme Etelä-Suomessa pienen kiertueen.

LAULUOPETUS

Opetan Sibelius-Akatemiassa pop&jazz-laulua sekä laulun perusopintojen kurssia (2019-) musiikkikasvatuksen aineryhmässä. Ennen Sibelius-Akatemiaa työskentelin Turun konservatoriolla 2013-2019 opettaen tulevia ammattimuusikoita. Pidän myös yksityislaulutunteja oman laulustudioni kautta kotonani Espoossa. Pedagogina pyrin opettamaan kokonaisvaltaista, kehollista, ergonomista ja sävyrikasta äänenkäyttöä, eri rytmimusiikin tyylien erityispiirteitä sekä kannustamaan opiskelijoitani etsimään omaa musiikillista polkuaan sekä taiteilijuuttaan.

PODCAST

Hyvä kollegiaalinen yhteistyö Katri Liiran ja Annika Tepposen kanssa sai meidät aloittamaan Suomen ensimmäisen ”We Love Vocals”-laulupodcastin vuonna 2020, jota julkaisee Bauer Media. Olemme julkaisseet kolme tuotantokautta vuosien 2020 ja 2021 aikana. Samalla työryhmällä toteutamme Äänessä-hankkeen YouTube-sarjana, joka julkaistiin syksyllä 2021 Taiken apurahan avulla.

Työnkuvani
  • Esiinnyn
  • Teen tohtoriopintoja lauluilmaisusta
  • Sävellän, sanoitan, sovitan
  • Opetan laulua sekä koulutan
%d bloggaajaa tykkää tästä: