Runoja lauluiksi w/ Local Voices ja neljän solistin luksus

Tänään tapasin pitkästä aikaa vanhoja ystäviä bänditreeneissä! Treenattiin ensi viikon yksityiskeikkaa varten setti kuntoon. Meillä on ollut seitsemän vuotta bändi nimeltä Local Voices, jossa on neljä laulajaa ja komppiryhmä sekä vaihtuvia vierailijoita eri instrumenteissa.

Tehtiin residenssituotantona muutama vuosi sitten Hämeenlinnaan Verkatehtaalle useamman konsertin sarja: meidän solistien omia biisejä kahdesti, Eagles-teema konsertti, Sinatra-konsertti ja Runot-konsertti. Ensi viikon keikalla on näistä sellainen ”lempparibiisit”-henkinen kattaus luvassa, vitsi oli mukavaa treenata porukalla! Runot ovat tälle bändille sävelletty kokonaisuus, jonka tekstit tulevat neljältä hämäläiseltä runoilijalta. Julkaisimme 2015 meidän ensimmäisen levyn ”Runot”, ja nyt me alettiin vihdoin suunnitella uutta levyä! Hitaita hämäläisiä kun ollaan.

Usein bändeissä on vain yksi solisti, ja itse koen esiintymistilanteessa vetovastuun tunnelmasta ja läsnäolosta olevan solistilla. Tuleeko teille sama fiilis livekeikoilla, että laulajan osuus on tärkeämpi tässä kuin soittajien? Meidän neljä solistia on siis aikamoinen luksustilanne, kun vastuu jakautuu tässä mielessä useammalle. Yleensä kappaleet ”itse kirjoittavat” tunnelman, eikä tarvitse kuin mennä siihen mukaan.

Mulle on ollut tärkeä oivallus esiintymisessä se, että laulajan ei tarvitse yrittää olla koomikko/hauskuuttaja/cool/mitään muutakaan mitä ei aidosti ole. Tätä mä yritän painottaa myös oppilailleni, että ei tarvitse ”yrittää” liikaa, tajuatteko mitä tarkoitan? Läsnäolo ja vuorovaikutus ja yleisölle rupattelu omana itsenä riittää tosi hyvin. Ja se oma lavaminä voi vaihdella päivästä toiseenkin jonkun verran. Ei ole mun mielestä mitään muuta ehdotonta kaavaa hyvälle esiintyjälle kuin aitous. Tai ainakin itse tykkään monista keskenään hyvin erilaisista esiintyjistä tosi paljon.

Laitoin postaukseen kaksi mun lempparibiisiä ekalta levyltä (Kaikki vuodenajat ja Kenen vain on tomu), koko levy löytyy spotifysta ja suoratoistopalveluista. Me ollaan mun mielestä tosi kehnosti promottu ekaa levyä, pakko myöntää. Uskon että meillä kaikilla meni koko energia sen musiikin tekemiseen eikä jälkityölle meinannut löytyä aikaa eikä ehkä osaamistakaan. Ainakin tiedetään mitä petrataan ensi levyn kanssa! 😀

En malta odottaa, että meidän seuraavan levyn työstäminen alkaa! Olen tästä bändistä ja meidät Runot-levystä tosi ylpeä, aina tulee hyvä fiilis kun pääsee soittamaan näitä biisejä. 🌸 Mun härdellielämäntilanteeseen sopii tällainen rauhoittava, tarpeeksi ”pysähtynyt” musiikki just hyvin vastapainoksi.

❤ Elina

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: